Bobbel op de neus laten verwijderen

Een bobbel op de neus is iets waar best veel mensen last van hebben. De aandoening wordt ook wel een neusbochel genoemd. In de meeste gevallen wordt een bobbel op de neus enkel als onaantrekkelijk ervaren. Andere neusaandoeningen, zoals een scheve of kromme neus, kunnen wel gepaard gaan met gezondheidsproblemen.

Zo kunnen mensen hierdoor bijvoorbeeld moeite hebben met ademhalen of extreme snurkproblemen ervaren. Met een bobbel op de neus is dit meestal niet het geval. De bobbel wordt veroorzaakt door een vergroeiing van bot op de neusrug. Wanneer je een bobbel middels een neusverkleining laat verwijderen dan is de doelstelling dan ook om het bot dat voor de bobbel zorgt te verwijderen.

Natuurlijk kun je hier dan weer mooie foto’s van maken met je mobiele telefoon. Want selfies zijn tegenwoordig natuurlijk de standaard geworden, je kunt op ieder moment een leuke selfie maken als je er maar goed uitziet. Mocht je nu trouwens wat kosten willen besparen op je maandelijkse kosten, kun je overstappen naar een sim only abonnement. Zo is een sim only abonnementen met de beste aanbiedingen een goede optie. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Zorgen voor een rechte neusrug

neus laten verkleinenDe vorm van de rug van de neus wordt voornamelijk vormgegeven door bot. Soms kan het weleens voorkomen dat een menselijk bot een vergroeiing heeft. Hierdoor kan er een bobbel op de neusrug ontstaan waardoor deze niet mooi recht is. Doordat de neus precies in het midden van het gezicht zit zal een kleine afwijking zeer opvallend zijn.

Een bobbel op de neus wordt als onaantrekkelijk ervaren. De mensen die hier last van hebben willen deze daarom graag laten verwijderen. Dit kan gedaan worden met de hulp van een plastisch chirurg. Vaak is het mogelijk om dit met slechts een lokale verdoving te doen. In een enkel geval zal een volledig narcose van de patiënt noodzakelijk zijn.

Consult met een plastisch chirurg

Voordat een neuscorrectie wordt uitgevoerd is het belangrijk om een uitvoerig consult met een plastisch chirurg te hebben. De ingreep is niet zo eenvoudig als simpelweg zeggen dat de bobbel op je neusrug verwijderd moet worden. Minimale veranderingen aan de vorm van de neus hebben namelijk een groot effect. Men moet van tevoren goed afspreken hoe de neusrug eruit moet komen te zien. Vervolgens zal de plastisch chirurg met een vijl of een kleine beitel de bobbel van de neus verwijderen en de neusrug vormgeven. Dit kan vrijwel altijd zonder het achterlaten van littekens gedaan worden. Na de behandeling is het nog wel noodzakelijk dat een week lang een kapje over de neus gedragen wordt om zwellingen tegen te gaan.